• Program Sambutan Bayi Merdeka 2018 Hospital Selayang

Program Sambutan Bayi Merdeka 2018 Hospital Selayang

Pada 31 Ogos 2018, Persatuan Warisan Anak Merdeka dengan kerjasama Hospital Selayang telah mengadakan Program Sambutan Bayi Merdeka 2018 di Bilik Seminar Hospital Selayang. Program ini telah disempurnakan oleh YBhg. Dato' Mohd Shafiq bin Abdullah, Timbalan Ketua Setiausaha (Kewangan), Kementerian Kesihatan Malaysia.

Program ini diadakan bagi menyambut kelahiran 'bayi merdeka' juga meraikan anak-anak merdeka yang lahir pada 31 Ogos.

Sehingga jam 3.00 petang tadi seramai 15 bayi telah dilahirkan. Bayi pertama yang lahir (bayi perempuan) pada 31 Ogos 2018 di Hospital Selayang pada jam 12.26pagi.

Di kesempatan ini pihak pengurusan Hospital Selayang ingin merakamkan ucapan tahniah di atas kelahiran bayi MERDEKA dan ingin mengucapkan Selamat Hari Kebangsaan ke-61.