Rekod Perubatan

Permohonan pendaftaran lewat kelahiran dan lewat kematian

Tatacara memproses permohonan pendaftaran lewat kelahiran dan lewat kematian, pemohon perlu hadir ke Jabatan Rekod Perubatan, Hospital Selayang.

Tindakan pengesahan akan mengambil masa dalam tempoh 7 hari bekerja. Sila rujuk risalah bagi keperluan dokumen.

Panduan pendaftaran lewat kelahiran / lewat kematian

Permohonan semakan kesahihan sijil cuti sakit oleh majikan

Tatacara memproses semakan kesahihan sijil cuti sakit dimana majikan perlu memohon secara bertulis bersama salinan sijil cuti sakit yang berkaitan ke Jabatan Rekod Perubatan, Hospital Selayang. Tindakan pengesahan akan mengambil masa dalam tempoh 7 hari bekerja.

Permohonan pengesahan kedatangan/kemasukan ke wad

Tatacara memproses permohonan pengesahan kedatangan/kemasukan ke wad, pemohon perlu hadir ke Jabatan Rekod Perubatan, Hospital Selayang. Tindakan pengesahan akan mengambil masa dalam tempoh 1-2 jam.

Jika memohon secara bertulis kemukakan surat pemohon bersama dokumen; (i) salinan pengenalan diri (ii) kad TCA (iii) surat keizinan pesakit jika melibatkan pihak ketiga.
Tindakan pengesahan akan mengambil masa dalam tempoh 7 hari bekerja.